Iris

sagt om iris:

”Det er både modigt og originalt sat i musikalsk scene af et ungt band, der viser at jazz stadig flytter sig… DET ER DEJLIGT AT HØRE EN SANGERINDE DER VIL MERE END DET INDLYSENDE.”
NIELS OVERGÅRD, JAZZNYT

 

”JEG BLEV SAT NOGET TIL VÆGS AF “GLEMMER DU”, DET ER FANTASTISK GODT. AT FÅ SÅ MEGET JAZZ IND I EN VISE I 3/4 UDEN NOGLE INSTRUMENTER, SYNES jEG ER RIGTIG FLOT ”
MIKAEL KRISTIANSEN, EDITON WILHELM HANSEN MUSIC

 

Sneak peak fra studiet

Kan man synge Wayne Shorter på dansk, sætte rhythm changes på et digt af Tove Ditlevsen og få Halfdan Rasmussens ord til at lyde som produceret Newyorker-jazz? Den 6. marts 2018 udkommer albummet IRIS med releasekoncert på Jazzhus Montmartre i København. Det er et moderne og velproduceret jazzalbum på dansk.

IRIS er en hyldest til Wayne Shorters smukke melodi og pladens titelnummer. Iris er også navnet på regnbuehinden i menneskets øje med unikke farver og mønstre. Pladen har som helhed en moderne og produceret lyd, der afveksles med gennemsigtige duokonstellationer.

IRIS artwork

Repertoiret består af mindre kendte standards fra 60’erne tilført tekster på dansk og fortolkninger af danske sange, som med jazzens udtryks-muligheder undersøger sangens kerne og opdager den på ny.

Bandet består af nogle af Danmarks unge fremadstormende musikere. Hele pladen har et gennemført kunstnerisk udtryk med coverart af billedkunstneren Rasmus Højfeldt og fotografering af Kimie Jensen.

Anna Roemer – guitar
Calle Brickman – klaver
Matthias Petri – kontrabas
Andreas Svendsen – trommer
Pernille Mejer – vokal, arrangør, tekstforfatter

Jonathan Bremer – indspilning og mixning
Brian Mørk Hansen – master

Rasmus Højfeldt – Billedkunstner
(Like Printed in your Iris for Everyone to See
 120*120)
Kimie Jensen – fotograf, artwork

Sneak peak video – simon jansfort

 

Anmeldelser
PERNILLE MEJER: IRIS, JAZZNYT, 17.APRIL 2018

Pressebilleder

IRIS af fotograf Kimie Jensen
PRESSE 1 (PNG 9,3 MB / JPEG 2,5 Mb)
PRESSE 2 (PNG 10,4 MB / JPEG 5,1 MB)
LIKE PRINTED IN YOUR IRIS FOR EVERYONE TO SEE
120*120 (JPEG) af RASMUS HØJFELDT
IRIS COVER-FORSIDE (JPEG 3 MB) 

PRESSEMEDDELSE IRIS (PDF 2,4 MB)